Miksi hierontaan?

Jos kärsit kireiden ja jännittyneiden lihasten aiheuttamasta kivusta ja särystä, raajojen liikelaajuudet ovat rajoittuneita tai joidenkin liikkeiden suorittaminen tuntuu hankalalta, saatat saada apua vaivoihisi hieronnasta.

Yksipuolisesti kuormittava työ, huono ergonomia tai liiallinen treenaaminen aiheuttavat lihasten kiristymistä, minkä seurauksena mikroverenkierto ja lihaksen hapetus heikkenevät. Tällöin lihasten lepotonus eli lihasjännitys kasvaa ja venyvyys huononee. Lihaskireydet voivat aiheuttaa levossa tuntuvaa kipua ja jomottavaa tunnetta, kuten esimerkiksi niska- ja hartiaseudun lihaskireyksien vuoksi voi kärsiä päänsärystä tai huimauksesta.  Kireät lihakset voivat aiheuttaa hermopinteitä, jolloin jännittynyt lihas ei päästä esimerkiksi lihaksen läpi kulkevaa hermoa liukumaan normaalisti lihaksen sisällä. Hermopinteistä aiheutuvia tyypillisiä oireita ovat käsien tai jalkojen säteily ja puutuminen.

Hieronnalla on tärkeä merkitys aktiivisesti sekä tavoitteellisesti urheilua harrastaville. Hieronta nopeuttaa palautumista, nostaa harjoittelun tehoa sekä vähentää alttiutta vammoille.

Hierontaan voi tulla myös ilman vaivoja, sillä se on loistava tapa rentoutua!

Olet tervetullut vastaanotolleni.